Manus: Henrik Bromander
Regi: John Hanse
I rollerna: Moa Niklasson, Anja Lek Paulsson och Oskar Stenström
Välkommen till Mise en place, där du serveras en berättelse om passion, yrkesstolthet och motsättningar mitt i en bransch satt i gungning.
Vägledda av personalen tas gästerna med på en föreställning som utforskar den trendiga restaurangens villkor och vad som döljer sig bakom den familjära stämningen och den genomtänkta menyn baserad på lokala råvaror. Mise en place är köksfranska för förberedelserna inför dagens servering och betyder ordagrant ”allt i ordning”, men vad händer när det ordnade förbyts i kaos?
Med utgångspunkt i samtida krogkultur vill vi undersöka arbetets och ägandets natur. Vilka typer av förhandlingar och konflikter äger rum mitt bland de besökande gästerna? Hur påverkas upplevelsen om man samtidigt hör samtalen som pågår i köket?
Mise en place handlar om en restaurang, om mat och dryck, om relationer och ekonomiska transaktioner. Alla likheter med verkligheten är en ren slump.
”Knark, stress och defekt vin – träffsäkert om kroglivet i den utsålda pjäsen”
Sara Berg, Sydsvenskan
”Finurligt om outtalad överenskommelse mellan gäst och personal”
Anna Lindblom, Skånska Dagbladet