Det händer här

Ordfront, 2009

Jennie, Thomas, Amanda och Robert. Fyra unga människor som alla bär på en längtan efter något bortanför det som finns där de är. En längtan efter något som man kanske inte vet vad det är men som man ändå vet att man saknar. Det som förenar dem är en känsla av utanförskap och utsatthet. För de möts aldrig.

Det händer här är en bok om fyra unga människor på balanserar på gränsen, om utanförskap och utsatthet och om de små sakerna som förändrar så mycket. Det händer här handlar om det ömtåliga, om det ilsket kliande och om livets ensamhet.

”Så här nakna är samtida tonåringar inte ens på modebloggarna.”
Natalia Kazmierska, Expressen

”Det är just lyhördheten som gör Det händer här så stark. Personerna är mänskliga i varje liten detalj, ner till de dunklaste tankar och vrår där Bromander rör sig på en perfekt nivå – jag tänker att det vore så lätt hänt att låta det äckliga eller konstiga ta överhanden, att göra det hela till en uppvisning i alla de skumma tankar man kan hitta på åt en litterär figur. Men Henrik Bromander låter sina fyra personer vara precis så äckliga och konstiga som människor som uppfattas som helt normala faktiskt är.”
Therese Bohman, Expressen

”Det här är helt uppenbart en författare som kan bli hur bra som helst”
Petter Lindgren, Aftonbladet

”Det är dödligt patetiskt romantiskt. Henrik Bromander är blod i den svenska samtidsprosan.”
Marie Pettersson, Helsingborgs Dagblad

”Om Per Hagman och Linda Skugge hade fått ett barn tillsammans, hade detta barn skrivit som Henrik Bromander [...] Medan Per Hagman numera ägnar sig åt att skriva artiklar om, typ, ostron, kan Henrik Bromander fylla luckan i bokhyllan där unga vuxna med hjärnor letar efter vackert skrivna identifikationspunkter.”
Kristian Ekenberg, Arbetarbladet

”En bok som känns i magen, som precis som livet innehåller både lyckliga och olyckliga slut”
Cecilia Köljing, Borås Tidning

crossmenu