Kropp och straffKropp och straffKropp och straff

Kropp & Straff

Public Plot, 2018

Kropp & straff är en fysisk och mental förberedelse på vad som skulle kunna hända om ett högerpopulistiskt parti kommer till makten i Sverige.

Föreställningen kommer att spela för specifikt inbjudna grupper av civilsamhället under slutna speltillfällen, grupper som på ett eller annat sätt skulle kunna bli en måltavla för en rasistiskt färgad politik.

Med föreställningen vill vi möjliggöra en yta för diskussion och reaktion. Kropp & straff blir därmed en liten pusselbit i byggandet av ett motstånd mot den hastigt framväxande vågen av nyfascism.

”Vi prövar att agera förhörd och förhörare, vi bygger förvaringsburar av stål och placeras själva där Vilka aktiviteter kan hålla samman gruppen, hur agera mot vakter och direktiv? Hur hålla paniken borta med en svart tät huva över huvudet och med ett järnrör i händerna på ryggen? (...) Det är pedagogiskt, lugnt och respektfullt: ett allvarligt framtidslaboratorium i en utveckling som pågår i vårt samhälle.”
Barbro Westling, Aftonbladet

”Som scenkonst är uppsättningen påfallande lågmäld och just genom sin brist på affekt desto mer drabbande. Just så här kommer det att göras, om och när det sker.”
Boel Gerell, Sydsvenskan

crossmenu