Kurs i självutplåningKurs i självutplåning

Kurs i självutplåning

French Quarter Film, 2019

Manus: Joakim Granberg och Isabella Rodriguez, efter Henrik Bromander
Regi: Isabella Rodriguez

Maria är en inåtvänd tjej i en grå vardag, på ett tråkigt jobb och med en irriterande rumskompis, men med en hemlig komiker inom sig. Hennes bästis Tore är uppvuxen på Östermalm men har aldrig lyckats med något trots de bästa förutsättningar. I hopp om att förlösa sin inre clown åker Maria på ett sommarläger i clownteater. Istället blir hon överkörd av ett gäng självupptagna människor och en maktfullkomlig kursledare. Till slut slår hon tillbaka.

”Det är svårt att föreställa sig att en sådan serie skulle kunna göras av en mer kommersiell aktör. Kurs i självutplåning är helt enkelt ett ovanligt fint exempel på vad fan man får för pengarna.”
Therese Bohman, Expressen

”En mycket lyckad tv-dramatisering av Henrik Bromanders seriebok där Evelyn Mok spelar introverta Maria och Jonatan Unge gör rollen som hennes hyperextroverte bögbästis Tore. De korta avsnitten, runt tio minuter, sitter som en smäck. Och så är de roliga. Vilket man inte alltid kan säga om SVT:s humorsatsningar”
Jimmy Håkansson, Nöjesguiden

”För oss som gillar humor som gör lite ont, så är det här perfekt. Pinsamma situationer, stela relationer och obehagliga medmänniskor finns det gott om”
Roger Wilson, Kulturnytt

crossmenu