Våld och pedagogik

Våld & Pedagogik

Public Plot, 2016

Idé och koncept: Henrik Bromander och John Hanse
Regi: John Hanse
Manus: Henrik Bromander
Ljuddesign/musik: Jonas Åkesson
Ljus: Kerstin Weimers
Skådespelare: Oskar Stenström, Sanne Ahlqvist Botles, Sofia Snahr, Olof Mårtensson
Producent: Samira Ariadad

Det sägs att vi måste förstöra det som förstör oss, men hur ska det kunna ske när vi är på väg att förlora?

Våld & pedagogik är en föreställning som vill få den övertygade pacifisten att knyta näven och den stenkastande autonome att tänka om.

Våld & pedagogik placeras i en samtid fylld av strejker, blockader, kravaller och flyktingavvisningar. Fyra skådespelare gestaltar tillsammans med publiken en kedja av händelser som hade kunnat vara här och nu, på lek och på blodigt allvar.

”I en tid av ett allt mer våldsamt och hårt politiskt klimat med ett stort mått av frustration bland oss som bär en annan värld i våra hjärtan öppnar Våld och pedagogik upp för ett tryggt samtalsrum om strategier, svallande känslor och vad som kan göras – långt bortom internets trollfyllda, snåriga kommentarstrådar. Kanske är det det som är det mest radikala med pjäsen; att vi tvingas komma ut och se varandra – utanför grupperingar där vissa tillvägagångssätt ses som självklarheter och blivit tyngda av traditioner.”
Christine Leuhusen, Arbetaren

”Allra bäst fungerar pjäsen som övning i aktivism. Man får verkligen uppleva känslan när en samling människor blir till en agerande kropp. Man får känna på kraften i att vara många och även om det bara är på lek, är det en mäktig kraft.”
Annie Hellquist, ETC

”Jag har kastat gatsten på en fascistisk mobb, marscherat arm i arm mot polisbatonger och smugglat utvisningshotade flyktingar. Fast gatstenarna var av skumgummi och allt var teater (...) Det bästa av allt: här finns faktiskt inte några färdiga, helgjutna svar.”
Ingegärd Waaranperä, Dagens Nyheter

crossmenu