Vita nätter

Vita nätter

Banditsagor, 2020

Vägledda av en professionell bartender tas vi med på en kväll som utforskar drickandets villkor och den berättelse som vilar i alkoholens dimmor. Bartendern blandar och serverar drinkar och skapar förutsättningar för en trevlig utekväll, men under den putsade fasaden finns något annat. Vid bardisken tar en historia form om bruk och missbruk, drömmar och misslyckanden samtidigt som den ena drinken efter den andra skakas i shakern.

Med utgångspunkt i den nischade cocktailbaren vill vi testa gränser och pilla i sår. Varför passar en utpräglad alkoholist så illa på en hipp bar och var går gränsen mellan eklektisk njutning och ångestdämpande drickande? Hur förändras upplevelsen av ett konstverk i takt med att berusningen stiger och vad händer med den som vägrar delta i vår tvingande svenska alkoholkultur? Vita nätter är en bartenders berättelse om sitt liv och sina drinkar, de han serverar och de han själv druckit. Alla likheter med verkligheten är en ren slump.

Vita nätter är Banditsagors (och Malmös?) första föreställning i en bar och görs med ett konstnärligt team från Public Plot.

”I ett slag får man upplevelsen av att inte vara på teatern, och den uppskruvade berättelse om minnesluckor och fyllekörning som serveras till just min drink blir smärtsam på riktigt.”
Kristina Lindquist, Dagens Nyheter

”En fullträff (...) Jag vill inte uppmuntra någon att svepa tre drinkar under en eftermiddag, men jag vill rekommendera er att göra det här.”
Sara Berg, Sydsvenskan

crossmenu